En iyi 5 Powerpoint alternatifi

Microsoft’un hayatımıza PowerPoint’i katmasının üzerinden neredeyse 30 yıl geçti. Sürekli yenilenen PowerPoint, eleştirilere rağmen iş, bürokrasi ve eğitim dünyasında en çok kullanılan sunum yazılımı olmayı sürdürüyor. Ancak PowerPoint sunumunu sıkıcı ve modası geçmiş bulduğunu söyleyenlerin sayısı da gittikçe artıyor. Daha farklı bir görselliğe sahip, etkili sunumlar hazırlamak isteyenlerin en çok başvurduğu beş sunum programını sizler için derledik.


Sunumu başka boyuta taşıdı. Her şeyden önce slayt düzenini bir kenara bıraktı, ‘tuval’i getirdi. Prezi’de sunucu, tuvale konmuş sunum nesneleri arasında uçarak dolaşır, ‘zoom in’ ve ‘zoom out’ yapar, sağa-sola ve yukarı-aşağı gider. Hızlı ve ağır çekim efektleri bile var. Bütün bir sunumu bir film haleni getirmek elinizde. İyi planlanmış, arayüze doğru serpiştirilmiş bir Prezi sunumunda sıkılmak imkânsız.


Flash
Animasyon efektleri, grafik çeşitliliği ve renk kalitesi benzersiz. Slayt geçişleri çarpıcı. Üstelik istediğiniz videoyu sorunsuz ekleyebiliyorsunuz. Flash sunumları izleyicileri arasında horlayanları görmek pek olası değil.  Fiyatı, orta karar. Asıl sorun hazırlamasının biraz zahmetli olması ve epey uzmanlık gerektirmesi. Ama birkaç aylık eğitimden sonra dilini çözmek mümkün.  


Apple Keynote
Steve Jobs’ın en sevdiği yazılımlardan biri. Mac yazılımı, tasarımcılar arasında son derece gözde. Kullanımı basit. Sayısız slayt şablonu arasında birisi mutlaka işinize yarayacaktır. Grafik araçları ve efektleri gelişmiş ve kullanışlı. Videoları sorunsuz çalıştırıyor. PowerPoint dosyalarını destekliyor. Ancak verim almak için sunumu Apple cihazlarında yapmak gerekiyor.


Open Office Impress
Kullanması basit. Powerpoint dosyalarını online olarak açabiliyor ve yine PowerPoint dosyası olarak kaydedebiliyorsunuz. Slaytları Flash’a da aktarabiliyorsunuz. PowerPoint sunuların neredeyse tüm özellikler var. Hatta bazı şablonları hiçbir sunum yazılımında bulmak mümkün değil.Damlalıkla renk alma, kırpma gibi gelişmiş fotoğraf programlarını özelliklerine de sahip. Ve bunların hepsi bedava!



Google Docs Presentation
Web yazılımın görünümünün cazibesi zayıf ama son derece pratik. Slayt şablonları pratik sunumlar için yeterli olabilir. PowerPoint’i destekliyor, fotoğraf ve video eklendiğinde sorun çıkarmıyor. Online kaydettiğiniz sunumları unutma ya da kaybetme derdi de yaşanmıyor. Sunumlarınızı e-postayla gönderilecek davetler paylaşılabilir, sunumların üzerinde ortak çalışmalar yapılabilir. Ücretsiz olduğunu da hatırlamakta fayda var.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geleceğin ulaşım araçları

Türkiye’nin ilk inovasyon okulu

Cristiano Ronaldo