İlk selfie 97 yaşında!



Hilton otellerinin varisi Paris Hilton, son yıllarda özellikle sosyal medyada oldukça popüler hale gelen selfie'yi kendisinin icat ettiğini iddia etti. Paris Hilton bu iddiasını desteklemek için 11 yıl önce pop şarkıcısı Britney Spears ile çektiği selfie'yi bir kez daha paylaştı. Hilton söz konusu kareye "11 yıl önce ben ve Britney Spears selfie'yi icat etmiştik" notunu düştü.

Robert Cornelius

İlk selfie'nin kim tarafından çekildiği tartışmalı bir konu. Tarihçiler ilk selfie'nin 
çekilme tarihini neredeyse fotoğraf makinesinin icadına kadar götürüyor. Amerikalı kimyacı ve fotoğrafçı Robert Cornelius'un ilk selfie'yi çektiği ileri sürülüyor. Cornelius, makinesini kurduktan sonra objektifin karşısına geçmiş ve çekim tamamlanıncaya dek 1 dakika kıpırtısız çekim yapmıştı. Ancak günümüzde selfie için bir kişinin makineyi tutması gerekiyor. Bu yüzden Cornelius'un 'özçekim' yaptığını kabul etmek zor.






Günümüzdeki anlamıyla fotoğraf makinesinin tutularak çekilen ilk fotoğraf ise 1920 tarihli. New York'taki Byron Fotoğrafçılık şirketinin ortakları Ben Falk, Pirie MacDonald, Albay l Marceau ve Pop Core, adlı fotoğrafçılar adı bilinmeyen bir arkadaşlarını aralarına alarak, büyük ağır makineyi iki taraftan tutarak ilk 'özçekim'i gerçekleştirdiler. 







Selfie çubuğu İsveç'ten çıktı 
'Selfie çubuklu' ilk fotoğraf çekimi ise 1934'te İsveç'te çekildi. Fotoğrafçı Helmer Larsson, adı bilinmeyen bir kadın ile eline geçirdiği bir sopa yardımı ile özçekim yapmıştı. 








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geleceğin ulaşım araçları

Türkiye’nin ilk inovasyon okulu

Hibrit bilgisayar çağı