Cristiano Ronaldo

Yılda 93 milyon dolar kazanan Porkezli Futbolcu Cristiano Ronaldo, 3'ü taşıyıcı anneden 4 çocuk babası oldu. Psikologlar alkolik babasını erken kaybeden Ronaldo'nun ailesi dahil bütün yaşamının mimarı olmaya çalıştığını söylüyor....


2008'den beri dünyanın en prestijli futbol ödüllerini ya kazanan ya da finalisti olan Cristiano Ronaldo, yeşil sahalardaki hızını özel hayatında da gösteriyor. 32 yaşındaki Portekizli futbolcu, son 6 ayda 3 çocuk sahibi oldu. Real Madrid ve Portekiz Milli Takımı'nın yıldızı, Haziran ayında, iddialara göre ABD'nin California Eyaleti'nde yaşayan Meksikalı bir taşıyıcı anneden Matteo ve Eva adlarını verdiği ikiz bebek sahibi oldu. Ronaldo'nun uzun süredir beraber olduğu İspanyol model Georgina Rodriguez (23) de pazar günü bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ronaldo ve Georgina kızlarına Alana Martinez adını koydu. Ronaldo 7 yıl önce yine California Eyaletindeki bir klinik aracılığıyla bir taşıyıcı anneden bir errek çocuk sahibi olmuş ve ona Cristiano Jr. adını vermişti. 

BABA KOMPLEKSİ Mİ? 

Ronaldo, çocukları çok sevdiğini defalarca kanıtlamıştı. Ronaldo, Filistinli ve Iraklılar çocuklara yardım etmiş gördüğü sefalet içindeki çocuk fotoğraflarının ardından tsunaminin vurduğu Endonezyalılara ve daha nice felaketzedeye yardım eli uzatmıştı. Ancak yıllık kazancı 100 milyon dolara yakın olan, son derece sağlıklı ve yakışıklı Cristiano Ronaldo'nun çocuk sahibi olmak için taşıyıcı anneleri tercih etmesi psikolojik incelemelere konu olacak nitelikte. Nitekim İngiltere'nin Oxford Üniversitesi'nin davranış psikologlarından Dr. Peter Collett, geçen yıl yayınlanan bir makalesinde "Ronaldo, sadece dünyanın en iyi futbolcusu değil hayatının her alanında başarısının kendi başarısının mimarı olmak istiyor. Yoksul geçmişinin üzerine sünger çekip servetine servet katarak her şeyi, hatta bir aileyi bile satın alabileceğini kanıtlamak istiyor" ifadelerine kullanmıştı.
'ÇOĞUNLUKLA YALNIZIM'
Ronaldo, Atlas Okyanusundaki Portekiz'e bağlı Madeira'da 1985'te dört çocuklu yoksul bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya gelmişti. Aşçılık yapan annesi Maria Dolares, belediyede bahçıvanlık yapan savaş gazisi eşi Jose, alkolü iyiden iyiye artırdığından Ronaldo'ya hamile kaldığında kolonya içerek kendi kendine kürtaj yapmayı bile düşürmüştü. Bir ağabeyi ve 2 ablasıyla Madeira'nın en büyük kenti Funchal'ın en yoksul mahallesi Santo Antoino'nun yokuşlu ve bol merdivenli sokaklarında top koşturan Ronaldo, 12 yaşında 1000 km ötedeki Lizbon'a gidip Sporting Kulubü'nün seçmelerine katılmış, 14 yaşında profesyonel olacağı anlaşılınca evini ve eğitimini tamamen terk edip futbola yoğunlaşmıştı. 18 yaşında Manchester United'ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson'un dikkatini çekip alkolik babasını da o henüz 20 yaşındayken kaybeden 'CR7' lakaplı Ronaldo, 12 yaşından itibaren yalnız bir hayat sürdü. Hakkında ortaya atılan 'eşcinsellik' iddiaları nedeniyle erkek arkadaşlarının sayısı hala azdır. Futboluyla dünyanın sevgilisi olmuş, dünyanın en güzel kadınları ile birlikte olmuş, Rus topmodel İrina Shayk ile 5 yıl yaşamıştı ama özünde yalnız bir insan. Hayatını anlatan bir belgeselde yeşil sahalarda bile yalnız olduğunu "Futbolda çok fazla arkadaşım yok. Güvendiğin insanlarsa fazla değil. Çoğunlukla yalnızım. Kendimi yalnız, yalıtılmış bir insan olarak görüyorum" diye anlatmıştı.

'ÖRDÜĞÜ ZIRHTAN KURTULDU'
Dr. Collette, Ronaldo'nun, "yeşil sahalarda içi ve dışındaki rekabet ve tehditlere karşı geliştirdiği savunma mekanizmasıyla çocuk sahibi olacak da olası ayrılıklarda çocuklarının velayetinin tartışma konusu olmaması için taşıyıcı anne seçeneğini tercih etmiş" olabileceğini de belirtiyor. Bu açıdan Georgina Rodriguez ile birlikteliği ve ondan 'doğal yollardan' bir çocuk sahibi olması Ronaldo'nun kendisine ördüğü 'psikolojik zırhtan' kurtulduğuna işaret ediyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geleceğin ulaşım araçları

Türkiye’nin ilk inovasyon okulu