Charles Manson'ın ardından...

Amerikan tarihinde adı bütün kötülüklerle anılan en sıra dışı canisi hapiste can
verdi. 1969'da kurduğu hipi tarikatı müritlerine 7 kişiyi öldürten ırkçı suç makinesi Charles Manson 83 yaşında öldü. 
Kaşlarının arasındaki NAZİ arması (svastika) ile ünlü Manson, California Eyaleti'nen 1969 yazında kurduğu "Manson Ailesi" tarikatına üye çoğu kadın müritlerine işlettiği cinayetler nedeniyle 45 yıldır hapis yatıyordu. 
'Suç benim göbek adım' 
1934'de Ohio Eyaleti'nin Cincinnati kentinde Kathleen Maddox adında bir fahişenin çocuğu olarak dünyaya gelen Manson, babasını hiç tanımadı. Sorunlu bir çocukluk geçiren Manson, suçla 13 yaşında tanıştı. Ergenliğini yetimhaneler ile islahevleri arasında geçiren Manson, cinsel saldırıya da uğradı. 18 yaşından sonra araba hırsızlığı, market ve akaryakıt istasyonu soygunlarıyla 'geçimini sağlayan' Manson, birkaç kez hapis yattı. Serbest kaldığında kadın satıcığı ve çek sahteçiliği yapıyordu. 1967'de "hapisteki kurulu yaşamını yozmak istemediği için" tahliye edilmemesini istedi ancak redededildi. 1970'lerde verdiği demeçte "Suç benim göbek adım" diyordu. 
Albümü çıkmayınca katliam yaptırdı 
Hapisten 'kovulan' Manson, Los Angeles'a yerleşip gitar çalmayı ve beste yapmayı öğrendi. Uyuşturucu bağımlılısı beyaz gençleri çevresinde toplayıp yarı hippi yarı ırkçı bir tarikat oluşturdu. Dönemin ünlü gruplarından Beach Boys'un yapımcısı Terry Melcher'a bestelerini dinletti ancak Melcher ona bir albüm yapmayı reddetti. Deliye dönen Manson müritlerini Melcher'ın eski malikanesine cinayete gönderdi. Malikanede artık Hollywood Yönetmeni Roman Polanski ve oyuncu sevgilisi Sharon Tate otuyordu. Üstelik Tate 8 aylık hamileydi. Melcher bunu bilmesine rağmen katliam emrini verdi. 9 Ağustos 1969'da 1 erkek ve 2 kadın müriti Tate ile birlikte 3 konuğunu ve uşağını bıçaklayarak öldürdü. Manson ertesi gece üç müridi bu kez rastgele seçtiği bir evde yaşayan süpermarket patronu Leno LaBianca'nın evine gönderdi ve eşi Rosemary ile birlikte öldürttü. 
Beatles şarkısında ırk savaşına 
Katiller kurbanlarının evlerinin eşyaların ve kapılarına kurbanlarının kanlarıyla "Domuzlar ölüm" ve Beatles'ın ünlü şarkısından esinlenen "Helter Skelter" (Apar Topar) yazıları yazıyordu. Helter Skelter, Manson'ın yeni bir ırklar arası savaşa verdiği addı. Manson kısa süre sonra tutuklandı. Yargılama 9,5 ay sürdü. İlk duruşmaya alnında svastika ile çıkan Manson'ı müritleri aynı işareti alınlarına yaptırdı. Kadın mürütleri günlence mahkeme salonu önünde onun serbest kalması için nöbet tuttu. Manson bir kaç kez yargıç ve savcılara saldırdı. Sonunda ölüm cezasına çarptırıldı. 1972'de California ölüm cezasını kaldırınca cezası müebbete çevrildi. 
Satanist efsane oldu 
Manson'ın tarikat cinayetleri ABD'yi derinden sarstı. Manson hapisteyken sayısız gazeteciye ve film yapımcısına röportaj verdi. ABD toplumsal hayatına ilişkin ırkçı ve sıra dışı yorumları manşetleri süsleri. Hakkında onlarca kitap yazıldı, belgeseli çekildi, hayatı beyazperdeye aktarıldı. Amerikalılar büyük kısmı için Manson kötülüğün vücut bulmuş hali haline geldi. Ancak Manson, ırkçılar ve satanistler arasında taraftar buldu. 1980'lerde 50 satanist konduğu hapishane önünde ayin yaptı. Her gün en az 10 hayran mektubu aldı. Bunlardan biri, henüz yirmilerindeki bir kadın, aradaki 50 yaş farka rağmen onunla evliliği eşiğinine kadar geldi. Manson 1989'dan beri aynı hapishanedeydi. Bir söyleşisinde "Hapishane benim evim. Bugüne kadar sahip olduğum tek ev" demişti. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geleceğin ulaşım araçları

Türkiye’nin ilk inovasyon okulu

Cristiano Ronaldo